به گزارش گروه سلامت طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکالاکسپرس، تجزیه و تحلیل مقدار حرکت و جابهجایی انسان و دادههای اپیدمیشناسی نشان داد که حرکت انسان، پیشبینیکننده مقدار گسترش اپیدمی ویروس کرونا در چین بود.
متاسفانه محدودیت در سفر، خیلی دیر در ووهان چین اجرا شد و بررسی محققان جهان زیر نظر محققان بریتانیایی نشان داد که هر چه دیرتر محدودیت سفر در زمان شیوع یک بیماری اعمال شود، اپیدمی بیشتر گسترش مییابد.
استانهای دیگر چین که به محض مشاهده اپیدمی، افرادی را که از ووهان به استان آنها سفر کرده بودند تست کرده و بیماران را شناسایی کردند، بهخوبی توانستند از گسترش بیماری ویروس کرونا در منطقه خود پیشگیری کنند.
دادههای جغرافیایی تلفن همراه بهدست آمده از شرکت بایدو و دادههای همهگیرشناسی ویروس کرونای ارائهشده از سوی گروه کار نشان داده است، انتقال فرد به فرد ویروس کرونا در سطح محلی، هنگام شیوع بیماری بسیار سریع و گسترده بود. اما گسترش این اپیدمی با اقدامات کنترلکننده بسیار سخت و جدی چین تخفیف یافت.
البته به دلیل دوره نهفتگی طولانی این ویروس که از ۵ تا ۱۴ روز طول میکشد، محدودیتهای سفر به مدت یک هفته، اثر مثبت خود را نشان نداد اما پس از پیشگیری از انتقال محلی این بیماری، وضعیت اپیدمی تحت کنترل درآمد.
در ابتدای اپیدمی، ۵۱۵ نفر در خارج از استان هوبی چین به ویروس کرونا مبتلا شدند که این تعداد پس از اعمال محدودیت سفر به شدت کاهش یافت و فقط به ۳۹ نفر رسید.
بنا به گفته این محققان، اعمال محدودیت سفر در روزهای اولیه شیوع هر نوع اپیدمی در کاهش چشمگیر موارد ابتلا موثر است.
زمانی که چین با مشاهده گسترش ویروس کرونا، محدودیتهای سفر اعمال و شروع به تست، شناسایی افراد بیمار و قرنطینه آنها کرد، توانست این اپیدمی را تحت کنترل درآورد. با این حال محققان معتقدند برای اینکه تمام کشورها بتوانند با موفقیت جلوی گسترش ویروس کرونا را بگیرند، باید حتی پس از کاهش شیوع هر بیماری، رفتوآمدها و سفرها را کنترل و مدیریت کنند و مراقب باشند تا اپیدمی پس از کاهش دوباره از سر گرفته نشود.
به گزارش طبنا، این محققان میگویند، بهترین اقدام برای کنترل شیوع هر نوع بیماری مسری، فاصلهگذاری اجتماعی و فیزیکی افراد، قرنطینه کردن بیماران و مهمتر از همه محدودیت در رفتوآمد و سفرها در مراحل شروع و پایان اپیدمی است.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما